Πώς ξεκίνησαν όλα

Η ιδέα για το "We Say Athens" γεννήθηκε μέσα από την ομάδα της Greeking.me.

Η τελευταία δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτιστικού τουρισμού από το 2016, δημιουργώντας και προσφέροντας αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες σε επισκέπτες του εξωτερικού αλλά και σε Έλληνες.

Ως ομάδα έχουμε βραβευθεί σε διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας όπως στο πρόγραμμα egg της Eurobank και το βραβείο Στέλιος Χαζηιωάννου.

Σε αυτά τα χρόνια είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε και να γίνουμε φίλοι με εξαίρετους και αξιόλογους ξεναγούς που τους θεωρούμε αληθινούς πρεσβευτές του πολιτισμού και της ιστορίας μας. Tους καλέσαμε λοιπόν να δημιουργήσουν ο καθένας μια ξεχωριστή βόλτα στην πόλη της Αθήνας, μέσα από την οποία οι κάτοικοί της θα γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας της.

Έτσι, γεννήθηκε το όνομα και το περιεχόμενο πίσω από το "We Say Athens", ως μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να ξανασυστήσει την Αθήνα στο πιο απαιτητικό κοινό της: τους ίδιους τους κατοίκους της. 

Γνώρισέ μας από κοντά

​Άρης Σιχλιμίρης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Ιωάννινα. Από μικρός μου άρεσε να εξερευνώ και να μαθαίνω, πράγμα που με οδήγησε στο σπουδάσω αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της πόλης μου. Η αγάπη για την αρχαιολογία και την Αθήνα με έφερε στην πρωτεύουσα όπου συνέχισα τις σπουδές μου στην κλασική αρχαιολογία στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών μου σπουδών. Ασχολούμαι από το 2006 με το σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες ενώ παράλληλα διδάσκω κεραμική στο εργαστήριο μου στην Κυψέλη. Είμαι διπλωματούχος ξεναγός και ξεναγώ στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά.  

aris_edited.jpg

​Ξένια Μπίρη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα Ιστορία και Αρχαιολογία στο Παν/μιο Αθηνών και γνωρίζω αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. Εργάστηκα ως καθηγήτρια φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση επί είκοσι χρόνια. Συμμετείχα σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής μαθητών/καθηγητών με αντικείμενα την Ιστορία και τον Πολιτισμό και παρακολούθησα πολλά σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης και Αρχιτεκτονικής. Το 1999, με υποτροφία από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και το ισπανικό Υπουργείο Εξωτερικών, παρακολούθησα στο Παν/μιο Complutense της Μαδρίτης πρόγραμμα μελέτης της Ισπανικής Γλώσσας και του Ισπανικού Πολιτισμού. Από το 2015 εργάζομαι ως διπλωματούχος ξεναγός. 

xenia_biri_edited.jpg
marialenaa_airdrop_edited.jpg

Μαριαλένα Χριστοπούλου

Η ιστορία είναι ένα ταξίδι στο χρόνο. Η αγάπη μου γι’ αυτό με οδήγησε να σπουδάσω Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στην πόλη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, την Αθήνα. Επόμενος προορισμός ήταν η Ιταλία για μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς και από εκεί η Λαμία όπου εργάστηκα ως αρχαιολόγος πεδίου. Εκεί, μια αναπάντεχη ευκαιρία να ξεναγώ μαθητές στα εκθέματα των ανασκαφών με  έκανε να ανακάλυψω μια νέα εκπαιδευτική πρόκληση, την ξεναγική. Σήμερα, ως επαγγελματίας ξεναγός κύριο μου μέλημα είναι να μεταδίδω τις γνώσεις μου από αυτό το ταξίδι στους γύρω μου. 

IMG_20200509_191844_edited.jpg

​Εύα Βροντινάκη

Ονομάζομαι Εύα Βροντινάκη, γεννήθηκα στην Αθήνα και είμαι επαγγελματίας ξεναγός. Η αγάπη μου για την ιστορία, την τέχνη και γενικότερα τον πολιτισμό με ώθησε να σπουδάσω Αρχαιολογία στην Αθήνα και Ιστορία της Τέχνης στη Γαλλία. Έχοντας ως αρχή πως η γνώση
είναι για να μοιράζεται, δίνω τη φωνη μου στις αρχαίες πέτρες για να μας αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες !

Αγγελική Σουρβίνου

Ονομάζομαι Αγγελική Σουρβίνου, και είμαι από την Κέρκυρα, ένα πανέμορφο νησί με μεγάλη ιστορία. Γεννήθηκα όμως στην Αθήνα, και ίσως αυτό να εξηγεί την αγάπη που πάντα έτρεφα και για αυτή την πόλη. Είναι βέβαια και το πάθος μου για την αρχαιολογία, που με οδήγησε να σπουδάσω εδώ, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Συνέχισα τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη, όπου τελείωσα το μεταπτυχιακό μου με ειδίκευση στην Κλασική Αρχαιολογία, ενώ παράλληλα πήρα το δίπλωμα του ξεναγού. Ως ξεναγός έχω την μεγάλη χαρά να μοιράζομαι με τους άλλους ανθρώπους την ιστορία, τα πάθη και τα έργα των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Βίκυ Μπαθρέλου

Γεια σας, είμαι η Βίκυ και είμαι Αρχαιολόγος, Ξεναγός και υποψήφια Διδάκτωρ Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Durham στην Αγγλία. Επαγγελματίας παραμυθάς σα να λέμε! Ειδικεύομαι σε οικογενειακές ξεναγήσεις και ανυπομονώ να σας δείξω την Αθήνα μέσα από μια σειρά παραμυθιών εμπνευσμένα από την αιώνια πόλη. Ακολουθήστε με στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας και δείτε την μέσα από τις ιστορίες που γράφτηκαν γι’ αυτή… Για να περπατήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
 

21949745_10213837468875282_8447306983036
IMG_3614_edited.jpg

​Νίκος & Άννα

Γεια σου! ​Είμαστε ο Νίκος και η Άννα. Γνωριστήκαμε το 2013 και 3 χρόνια μετά αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη Greeking.me, ώστε να κάνουμε επάγγελμα αυτό που αγαπάμε πιο πολύ: τα ταξίδια και τις βόλτες!
Από τότε και μετά είμαστε αχώριστοι, έχουμε κάνει μαζί -πολλά- ταξίδια, και πάντα ενθουσιαζόμαστε να ανακαλύπτουμε καινούργια μέρη. Μέσα από την Greeking.me έχουμε γνωρίσει μια παρέα φανταστικών ανθρώπων που μοιράζονται μαζί μας την ίδια αγάπη για τα ταξίδια και τις ιστορίες. Σε προσκαλούμε να γίνεις και εσύ μέλος αυτής της παρέας και να βολτάρουμε μαζί!