Κυρ, 05 Ιουλ | Συντριβάνι της Πλατείας Συντάγματος

Εξερευνώντας Τα Μονοπάτια Ανατολικά του Κέντρου

10:30 - 1:30 μμ | Ένας περίπατος στις παρυφές των Ιλισίων Πεδίων από το Σύνταγμα στο Κολωνάκι
Sold Out
Εξερευνώντας Τα Μονοπάτια Ανατολικά του Κέντρου

Πες μου πού και πότε

05 Ιουλ 2020, 10:30 π.μ.
Συντριβάνι της Πλατείας Συντάγματος

Τι θα δούμε, τι θα μάθουμε

 

Ο Περίπατος μας ανατολικά του κέντρου αποτελεί μια κυκλική διαδρομή από το Σύνταγμα  στο Κολωνάκι μέσω του Εθνικού Κήπου και της κοιλάδας του Ιλισού. Στόχος της βόλτας μας είναι να χαρούμε την ομορφιά της πόλης, να δροσιστούμε στα σκιερά δρομάκια τουΕθνικού Κήπου, και να γνωρίσουμε κτήρια που φιλοξένησαν προσωπικότητες που σφράγισαν την ελληνική και παγκόσμια  ιστορία. 

Ξεκινώντας από το Σύνταγμα και εξερευνώντας το κτήριο του Κοινοβουλίου θα μάθουμε για το σχεδιασμό της πρωτεύουσας στα πρώτα χρόνια μετά την επανάσταση καθώς και τη δημιουργία του βασιλικού κήπου από τη βασίλισσα Αμαλία. Περπατώντας ανάμεσα στα πιο παλιά δέντρα του κήπου θα αφηγηθούμε ιστορίες από τη δημιουργία του καθώς και θα ανακαλύψουμε τα καλά κρυμμένα μυστικά του. Μετά τη δροσερή ανάσα θα περπατήσουμε προς το Ζάππειο μέγαρο και στη συνέχεια στο Παναθηναϊκό Στάδιο αναζητώντας μνήμες από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Στη συνέχεια θα περπατήσουμε προς το Προεδρικό Μέγαρο όπου θα ενημερωθούμε για τη δεύτερη βασιλική δυναστεία της Ελλάδος και θα εξερευνήσουμε την νεοκλασική αρχιτεκτονική της περιοχής των ανακτόρων, μέσα από κυβερνητικά μέγαρα και κτήρια ξένων διπλωματικών αποστολών. Ακολουθούν τα ερείπια του Λυκείου του Αριστοτέλη, ενώ θα σταθούμε και στην μοντέρνα αρχιτεκτονική του Εθνικού Ωδείου. Άν είμαστε τυχεροί, θα περιηγηθούμε στους κήπους της Βίλας των Ιλισίων, προσπαθώντας να αφουγκραστούμε τις τις μνήμες της δούκισσας της Πλακεντίας

Το τελευταίο μέρος της διαδρομής μας θα είναι στη συνοικία του Κολωνακίου, σε μια ανηφορική διαδρομή μέχρι την Πλατεία της Δεξαμενής. Εκεί θα δούμε τη δεξαμενή που μετράει πάνω από 18 αιώνες ζωής και θα ανανεώσουμε τη συνάντηση μας για τον επόμενο μας περίπατο.  

Τι αγαπάμε σε αυτή τη βόλτα

 • Τα παλαιά και τα νέα ανάκτορα
 • Τα δέντρα που φύτεψε η βασίλισσα Αμαλία
 • Το ησυχαστήριο του βασιλιά Γεωργίου Ά 
 • Το Ζάππειο Μέγαρο και το Παναθηναικό Στάδιο
 • Τη νεοκλασική αρχιτεκτονική της Αθήνας
 • Το Λύκειο του Αριστοτέλη
 • Τη μοντέρνα αθηναϊκή αρχιτεκτονική 

Δημιουργός αυτής της βόλτας είναι ο ξεναγός Άρης Σιχλιμίρης. Διαβάστε περισσότερα για τον Άρη εδώ.

Η διάρκεια της βόλτας είναι περίπου 3 ώρες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Θα σου στείλουμε αναλυτικές πληροφορίες για το σημείο και την ώρα συνάντησης μέσω email μετά την επιβεβαίωση της συμμετοχής σου. Διάβασε τους όρους συμμετοχής εδώ.

Εισιτήρια
Τιμή
Ποσότητα
Σύνολο
 • Ατομικό Εισιτήριο (ηλικία 12+)
  €15
  ΦΠΑ included
  €15
  ΦΠΑ included
  0
  €0
 • Παιδικό Εισιτήριο (-10%)
  €13.50
  ΦΠΑ included
  €13.50
  ΦΠΑ included
  0
  €0
 • Βρεφικό Εισιτήριο (0-4 ετών)
  €0
  €0
  0
  €0
Σύνολο€0

Sharing is caring